søndag 29. mai 2011

Kylling tikka på spyd med naanbrød


Igår var vi på schæferhundutstilling i Aurskog. Vi måtte stå opp tidlig da all bedømming startet kl 9. Dagen ble avsluttet med en liten shoppingrunde :), men det ble aldri tid til å poste noe her igår. Derfor blir det et dobbelt innlegg idag. Det blir kylling tikka med agurksalat og hjemmelaget hvitløksnaan.

Hvitløksnaan:
25 gr gjær
1 dl melk
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 egg
2 ss rapsolje
120 ml yoghurt naturell
500 gr hvetemel
12 hvitløksfedd, finhakket
frisk koriander, finhakket

Kylling tikka:
150 ml yoghurt naturell
2 ss hot curry paste
4-5 kyllingfileter, i biter
250 gr cherrytomater

Agurksalat:
1/2 slangeagurk
1 rød løk, i tynne skiver
saften av 1 sitron
frisk koriander, finhakket
grønn salat

Start med naanbrød. Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av ingrediensene unntatt hvetemel, hvitløk og koriander. Rør godt. Tilsett melet. Elt i noen minutter til du har en jevn deig. Deigen skal være ganske løs. Dekk til og la deigen heve i romtemperatur i 2-3 timer.

Bland sammen yoghurt og curry paste i en skål, og tilsett kylling. Mariner kylling mens du venter på naandeigen. Skal du kun lage kylling tikka, og ikke naan, holder det med å marinere kylling i 1 time.

Når det er ca 45 minutter igjen til naandeigen er ferdighevet, kan du starte med agurksalaten. Del agurken i to på langs og skjær i skiver. Bland med resten av ingrediensene og sett til side, gjerne i kjøleskapet.

Sett ovnen på 220 grader grill. Tre kyllingbitene og tomatene på spyd. Hvis du bruker trespyd, må du huske på å legge de i vann ca 30 minutter før du skal grille kylling. Stek kylling i ca 15-20 minutter. Snu spydene rundt slik at kyllingbitene blir grillet både over og under.

Når kyllingen er ferdigstekt, sett inn bakestein eller bakepapirkledt stekeplate, smurt med litt olje, i ovnen. Skru opp varmen til maks. Ha deigen over på et lett melet bakeunderlag. Elt inn finhakket hvitløk. Del deigen i 6 emner og kjevle ut til ca 4 cm tykke leiver. Kvern over litt havsalt og ringle over litt olje. Dryss over koriander. Legg leivene på den varme stekeplaten. Det er enklest å gjøre det ved hjelp av pizzaspade. Du får plass til ca 3 leiver på en plate. Stek brødene i ca 3 minutter.
Server nystekte med kyllingspyd og agurksalat! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...