søndag 19. juni 2011

5-kornbrød med durumhvete


Denne oppskriften er nesten identisk med 5-kornbrød. Forskjellen er at jeg erstattet halvparten av siktet hvetemel med durumhvete (semolina). Durumhvete blir også kalt for hardhvete og er rik på proteiner, ca 20%. Resultatet ble et litt lysere brød enn "broren", men like velsmakende. Jeg forventet at brødet skulle være gulere, men det ble ikke det.
Oppskriften er til 3 brød (1,5 l):

50 gr gjær
8 dl lunkent vann
4 ss rapsolje
1,5 dl solsikkekjerner
1,5 dl linfrø
3 dl sammalt rug grov
3 dl havregryn (evt. 2,5 dl havregryn og 0,5 dl havrekli)
1 dl hvetekim
2 ss sukker
2 ts salt
6 dl hvetemel
6 dl durumhvete

Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av ingrediensene og elt til du har en smidig deig som slipper eller nesten slipper bollen, ca 8 minutter. Dekk til med plast og la deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakeunderlag og form til 3 brød som du legger i smurte former. La brødene etterheve i 1 time under et fuktet bakeklede.
Stek brødene på 200 grader i ca 45 minutter.
Avkjøl på rist. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...