lørdag 18. juni 2011

Fylt laks med spinat og pasta


Denne retten ble til etter et du-tar-det-du-har prinsipp. Laks fylt med kremost er veldig godt og passer både til hverdag og fest. Osten gjør fisken saftig og i tillegg slipper du å lage saus. Du kan variere tilbehøret i det uendelige. Her er det jeg brukte:

6 laksefileter
1 beger Philadelphia med purreløk/gressløk eller annen ost
250 gr spinat
1 gul løk
salt og pepper
olivenolje
limesaft
400 gr fusilli eller annen pasta

Sett stekeovnen på 200 grader.
Lag dype snitt i laksefiletene. Pass på at du ikke skjærer helt gjennom. Fyll laksefiletene med kremost, ca 2 ts. Hvis du har lave fileter og det er vanskelig å fylle de, fyller du med det du får plass til og resten kan du fordele over fisken. Ha litt olivenolje i bunnen av en ildfast form. Legg laksefiletene i formen og stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter.
Kok pasta som anvist på pakken.
Rens og vask spinaten. Skjær av de største stilkene. Strimle spinaten og skjær løken i skiver. Stek løkskivene i litt olivenolje på middels varme til de har blitt blanke og myke. Ha i spinaten og la den nesten falle sammen. Krydre godt med salt og pepper. Press litt limesaft over.
Server laksefileter sammen med pasta og stekt spinat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...