mandag 13. juni 2011

Gulrotbrød


Her har du en oppskrift på et veldig godt gulrotbrød. Gulrøtter i deigen gir et saftig og holdbart brød. Sunt er det også!

Oppskriften er til 2 brød (1,5l):

6 dl lunkent vann
25 gr gjær
2 ss maltekstrakt
2 ts salt
60 gr havregryn
120 gr sammalt hvete grov
120 gr sammalt hvete fin
600 gr hvetemel
150 gr revet gulrot

Rør ut gjæren i litt av vannet.
Ha i resten av ingrediensene unntatt gulrøtter.
Elt deigen godt, ca 8-10 minutter.
Ha i gulrøtter og elt på sakte fart til gulrøttene er jevnt fordelt i deigen.
Hev deigen i ca 1,5 time.
Del deigen i to og form til brød som du legger i smurte brødformer.
Etterhev i ca 45-60 minutter.
Stek brødene ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist med et klede over. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...