søndag 12. juni 2011

Italiensk landbrød


Denne oppskriften fant jeg på parmesan.no, som forøvrig er en fin nettside som handler om Italia. Durumhvete i oppskriften samt lite gjær og lang heving gir et smakfullt og holdbart brød. Landbrød er perfekt som middags- og salattilbehør.
Oppskriften er til 3 brød (1,5l) eller 2 brød (2 l):

7 dl lunkent vann
1 kg hvetemel
200 gr durumhvete
100 gr sammalt rug fin
1 ss salt
20 gr gjær

Bland alle ingrediensene og kjør på sakte fart i 3 minutter. Øk farten og kjør i ytterligere 7 minutter. Dekk til og la deigen hvile på et lunt sted i 1,5 timer.
Del deigen i 2/3 emner og form til runde kuler. La deigen hvile i 30 minutter.
Form kulene til brød. Legg brødene i smurte former eller på en smurt bakeplate og etterhev i ca 45 minutter.
Stek brødene ved 200 grader til brødene er gyllenbrune, ca 40 minutter.
Avkjøl brødene på rist. :)

* Her er en annen oppskrift på landbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...