lørdag 4. juni 2011

Laks med risonisalat


Vi har snakket ofte om å bli flinkere til å spise fisk, men ikke vært så flinke til å gjennomføre det. Nå som det er så mye fin, fersk fisk å få tak i butikkene, er det ingen grunn til å la være å spise fisk. Jeg har fylt opp fryseren med masse laks og torsk, og skal planlegge middagene framover. Vi har som mål å spise fisk 3-4 ganger i uka, vegetar 2 ganger og kjøtt maks 2 ganger i uka. Denne gangen skal jeg få det til!
Idag blir det ovnsstekt laks med risonisalat med smak av sommer. Retten tar ca 25 minutter å lage, og er både lett og mettende. Til 4 trenger du:

4-6 laksefileter
300 gr risoni
2 ss olivenolje
2 ts majones
sitronsaft av 1/2-1 sitron
salt og pepper
1 skrellet agurk, i terninger
3-4 vårløk, i skiver
frisk dill, hakket

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha laksefiletene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og stek i ca 20 minutter.
Kok risoni etter anvisning på pakken.
I mellomtiden blander du majones med olivenolje i en skål. Smak til med sitronsaft og salt og pepper.
Bland risoni med vårløk, agurkterninger og dill. Tilsett dressing og rør salaten lett sammen.
Server risonisalat med stekt laks og god hvitvin til. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...