tirsdag 14. juni 2011

Linguine med spinat og mascarpone


Dette er en fin måte å få barn til å spise spinat på. Mine barn er ikke så glade i spinat, men denne retten har de aldri klaget på. Oppskriften kommer fra Jamie Oliver, som er min nr. 2 etter Gordon Ramsay. :)
Oppskriften er til 4:

500 gr linguine, tagliatelle eller spaghetti
olivenolje
2 ss smør
2 hvitløksfedd, i skiver
1/2 muskatnøtt, revet
400 gr spinat, i strimler
havsalt og svart pepper
120 ml kremfløte
150 gr mascarpone
revet parmesan

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha en splash olivenolje, smør, hvitløk og muskat i en høy stekepanne. Når smøret har smeltet er det på tide å tilsette spinat. Stek i ca 5 minutter til spinaten har falt sammen og blitt mørkegrønn i fargen, og mye av væsken har fordampet. Krydre med salt og pepper. Tilsett fløte, mascarpone og litt av pastavannet, ca en øse. Kok forsiktig opp og smak til med salt og pepper igjen.
Hell av pastavannet, men ta vare på litt. Bland pasta med spinatsausen. Ha i et par håndfuller revet parmesan og bland sammen. Reguler konsistensen med pastavannet til du har en fin, glinsende og passe tykk saus. Pasta suger i seg mye væske, så pass på at sausen ikke blir tørr og pasta ikke kleber seg sammen ved servering.
Server gjerne revet parmesan ved siden av. :)

2 kommentarer:

  1. Mmm, det så veldig godt ut!
    Og Jamie er en favoritt hos meg også :)

    SvarSlett
  2. Takk! Ja, retten er veldig god. Anbefaler å prøve. :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...