tirsdag 7. juni 2011

Marinerte kyllingspyd med gresk salat og tzatziki


Gresk mat er perfekt nå som det er sommer. Været kunne selvfølgelig vært bedre, men litt regn er ingenting i forhold til minusgrader. Mine barn er veldig glade i kyllingspyd, og dagens middag ble mottatt med stor jubel. Retten tar maks 30 minutter å lage, men du må huske på å marinere kyllingen natten over. Oppskriften er fra BBCGoodFood.
Til 4 trenger du:

Kyllingspyd:
5 kyllingbryst i biter
2 finhakkede hvitløksfedd
2 ts salt
4 ss olivenolje
skallet og saften av ca 1/3 sitron
1 ss finhakket dill

Gresk salat:
4 store tomater i båter
1 agurk i store terninger
1/2 rød løk i tynne skiver
1 glass svarte oliven
1 ts tørket oregano
ca 100-150 gr fetaost i terninger
4 ss olivenolje

Her er oppskriften på tzatziki.

Mos hvitløk og salt i en morter til du har en jevn, tykk masse. Visp sammen olje, sitronskall og -saft, dill og hvitløk i en bolle. Ha i kyllingbitene, bland godt og sett bollen i kjøleskapet natten over.
Ta ut kylling ca 30 minutter før steking. Legg trespyd i vann, så de ikke blir svidd i stekeovnen/på grillen.
Sett stekeovnen på ca 220 grader grill og stek kyllingspydene i ca 15-20 minutter. Snu de rundt av og til. Du kan også grille de på grillen.
I mellomtiden lager du salaten og tzatziki. Gjør som det står i tzatzikioppskriften ( se linken over). Til salaten blander du forsiktig alle ingrediensene i en serveringsbolle.
Server kyllingspyd med gresk salat, tzatziki og gjerne pitabrød.

Tips: dropper du pitabrød, får du en lavkarbomiddag. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...