fredag 10. juni 2011

Mezze penne rigate med tomatsaus og ricotta

Dette er en deilig vegetar pastarett med spennende smaker som tar kun 20 minutter å lage. Jeg tok utgangspunktet i oppskriften på baksiden av Jacobs lumaconipose, og modifiserte både innholdet og tilberedningsmetoden etter det jeg hadde i skapet og hva jeg hadde tid til. Resultatet ble en velsmakende rett som falt i smak hos hele familien. Denne skal absolutt lages flere ganger.

Oppskriften er til 4:

500 gr mezze penne rigate eller cannelloni eller annen pasta
2 ss smør
1 ss svart pepper
300 gr ricotta
ruccolasalat (mengde etter smak)
salt
limesaft
4-5 dl varm tomatsaus, gjerne hjemmelaget
god olivenolje
revet parmesan

Kok pasta etter anvisning på pakken.
I mellomtiden smelter du smøret i en kjele. Tilsett pepper og ricotta og rør til osten er oppløst. Ha i ruccola. Trekk til side og smak til med salt og limesaft.
Drypp litt olivenolje over pastaen.
Ha noen skjeer tomatsaus på tallerkener, anrett pastaen oppå sausen, legg noen ricottaklatter over pastaen, dryss over revet parmesan og server straks!
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...