fredag 24. juni 2011

Pannekaker fylt med skinke


Idag er det fylte pannekaker til middag. Denne retten kan sammenlignes med enchilladas, bare at du bruker pannekaker istedenfor tortilla. Litt tidkrevende, men smaker veldig godt og kan til og med serveres til gjester da pannekakene ser virkelig pene ut når du tar de ut av ovnen. Prøv du også!
Til 15-16 pannekaker trenger du:

4-5 egg
1,5 l lettmelk
1/2-1 ts salt
3 ts sukker
mel til røra er passe (det er dessverre slik det står i alle mine russiske oppskrifter og jeg glemmer alltid å veie melet :( )
smør til steking

Fyll til 8 pannekaker:
1/2 purre i skiver, ta gjerne både det hvite og det grønne
2 hvitløksfedd, hakkede
1 boks hermetisk kalkun- eller kyllingskinke i terninger
2 dl creme fraiche
2 håndfuller revet gulost
smør til steking
salt og pepper

Saus:
1-2 dl creme fraiche
ca 2 dl tomatsaus
1 egg
1-2 håndfuller revet ost
salt og pepper

Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra og la den stå i ca 30 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet. Stek hvitløk og purre i smør i et par minutter. Ha i skinke, creme fraiche og gulost. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper. Sett til side.
Stek passe tykke pannekaker. Jeg pleier å fylle og legge de i formen ettervhert som jeg steker de. Fordel ca 2 ss av fyllet på hver pannekake og rull sammen. Legg pannekakene tett inntil hverandre i en ildfast form.
Hell sausen over pannekakene og gratiner i ovn ved 200 grader  i ca 25 minutter.
Server med grønn salat til.
God helg! :)


Her er en annen variant av fylte pannekaker. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...