mandag 6. juni 2011

Pasta med sardiner, tomater og oliven


Jeg er godt i gang med "Spis-mindre-kjøtt"- prosjektet, og er veldig fornøyd så langt. Jeg savner ikke kjøttmiddager og ser mer frem til fisk og vegetarmat. Prosjektet ble veldig godt mottatt av Rune og gutta. Ingen har protestert eller klaget ennå, og det tror jeg ikke de kommer til å gjøre. Dette prosjektet var i utgangspunktet Runes idé, og gutta spiser alt de får servert, så det er bare å fortsette.
Idag blir det pasta med sardiner - et godt alternativ til laks og torsk. Ifølge min mann er dette en fin sardinrett selv for den som ikke liker sardiner. Alle smakene passer så godt sammen og på en måte flyter inn i hverandre, at du kommer til å kjenne helheten i smaken uten å konsentrere deg for mye om hver enkelt ingrediens. Prøv du også! 
Til 4 trenger du:

400 gr pasta
olivenolje
1 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakkede
1 boks hermetiske tomater, gjerne Mutti
100 gr sorte oliven, i skiver
1 boks sardiner i olje, delt i to
1 ss kapers
salt og pepper
frisk persille, hakket
frisk basilikum, hakket
revet parmesan

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Varm litt olivenolje i en stekepanne. Stek løk og hvitløk på middels varme. Tilsett tomater og la det småkoke i noen minutter. Tilsett oliven, sardiner og kapers rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Bland pasta, persille og basilikum i sausen og rør godt.
Server med revet parmesan eller parmesanflak (lages ved hjelp av ostehøvel). :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...