lørdag 11. juni 2011

Ramsay's Salade Niçoise


Dette er Gordon Ramsay's versjon av Salade Niçoise. Ramsay bruker fersk tunfisk i sin oppskrift. Jeg fikk ikke tak i fersk tunfisk, og måtte nøye meg med tunfisk på boks. Salaten serveres med oliventapenade, som kanskje ikke ser så delikat ut, men smaker veldig godt. Oppskriften er til 2:

300 gr poteter, helst små, for eks. amandine
100 gr sukkererter
5 ss god olivenolje
200 gr cherrytomater delt i to
2 ss balsamico
en håndfull frisk basilikum
325 gr fersk tunfiskfilet eller på boks
saft av 1/2 sitron
3 kokte egg delt i to
1 hjertesalat eller annen grønn salat, i store biter/blader
salt og pepper

Oliventapenade:
50 gr svarte oliven, grovhakkede
5 ansjosfileter
1 hvitløksfedd
saft av 1/2 sitron
4 ss olivenolje
1 ss balsamico

Start med å lage tapenade. Ha oliven, ansjos og hvitløk i en morter og mos til du har en grov pure. Hell massen over i en passende skål. Rør i sitronsaft, olivenolje og balsamico, og sett til side.
Kok potetene til de er møre.
Kok sukkerertene i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og ha sukkerertene i iskaldt vann. Hell av vannet og sett til side.
Del potetene i to hvis de er små, eller båter hvis de er store. Ha 2 ss olivenolje i en stor stekepanne og stek potetene på middels/høy varme til de er gyllenbrune. Skru opp varmen litt og ha i tomatene. Stek tomatene i ca 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Ha i 1 ss balsamico, skru av varmen og dryss over basilkum.
Stek tunfisken i 1 ss olivenolje. Stek i 6 minutter på hver side hvis du ønsker at den skal være litt rød i midten. Vil du ha fisken godt stekt, steker du den i 8 minutter på hver side. La fisken hvile noen minutter før du deler den i passende stykker.
Visp sammen resten av oljen, balsamico og sitronsaft i en bolle. Ha i salaten og rist på bollen.
Ha en spiseskje tapenade på hver tallerken. Legg poteter og tomater over tapenaden. Deretter fordeler du sukkerertene over. Legg fisken over sukkerertene. Pynt med salatblader rundt, og legg egg mellom salatbladene. Pynt eggene med små tapenadedotter.
Server! :)

* Her er en annen versjon av Salade Niçoise.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...