søndag 5. juni 2011

Rugbrød med frø

 

Idag blir det nybakt brød til lunsj. Ingenting er så godt som varmt, saftig og luftig brød, som i tillegg dufter helt fantastisk. Dette brødet er en av mine favoritter. Det inneholder solsikkekjerner og linfrø som jeg er så glad i, og mye rug gjør brødet ekstra saftig. Oppskriften er umulig å mislykkes med. Anbefaler på det sterkeste!
Oppskriften er til 3 brød (1,5l):

50 gram gjær
1 l vann
3 ss olje
2 ts salt
2 ss sirup eller maltekstrakt
50 gram kruskakli
70 gram linfrø
70 gram solsikkekjerner
50 gram sammalt rug grov
450 gram siktet rugmel
ca 1 kg hvetemel

Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av ingrediensene unntatt hvetemelet og rør godt. Elt så i hvetemel til du har en passe deig. Ikke ha i for mye mel, for da blir brødet tørt. La heller deigen være litt bløt, så kan du elte i litt mer mel etter heving. Elt i ca 8 minutter.  Dekk til med plast og la deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakeunderlag og form til 3 brød som du legger i smurte former. La brødene etterheve i 45 minutter under et bakeklede.
Stek brødene på 200 grader i ca 45 minutter.
Avkjøl på rist.
God søndag! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...