onsdag 1. juni 2011

Salade Niçoise


Salade Niçoise, uttales som niˈswaz, stammer fra Frankrike. Hovedingrediensene er tunfisk, grønn salat, egg, poteter og bønner. Det er også vanlig å pynte salaten med ansjos og servere god dressing til. Jeg valgte bort poteter denne gangen da jeg ønsket en lettere/lavkarbo salat. Oppskriften er til 2:

3 kokte egg, i båter
3 tunfiskbokser (Mister Ton)
1 boks cannellinibønner
1 liten gul løk, i skiver
1 liten grønn paprika, i terninger
1/2 agurk, i terninger
grønn salat
1/2 glass oliven
2 ss kapers
frisk basilikum
frisk persille
evt. limeskiver

Dressing:
1 dl olivenolje
2-3 ss hvitvinseddik
1-2 ts Dijonsennep
1 hvitløksfedd, presset
salt og pepper

Ha ingrediensene til dressing i et glass med lokk. Rist glasset til du har en jevn dressing. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Bland grønnsaker, tunfisk og bønner lett sammen. Fordel salaten på tallerkener. Hell dressingen over. Pynt med eggebåter, friske urter og limeskiver.
Server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...