mandag 20. juni 2011

Tunfisksalat med byggris


Byggris er et godt alternativ til ris, pasta og poteter. Byggris inneholder langsomme karbohydrater som gjør at du føler deg mett lenge. Byggris er også rik på kostfiber. Jeg lager ofte tunfisksalat som jeg varierer med forskjellige typer bønner, couscous eller bulgur. Denne gangen brukte jeg byggris og borlottibønner og resultatet ble en veldig god, lett og mettende salat. Oppskriften er til 2:

2 poser byggris
1 boks borlottibønner, netto 240 gr
150-200 gr hermetisk tunfisk
1 glass svarte oliven
2 ss kapers
2 store tomater, i terninger
1/2 agurk, i terninger
grønn salat i strimler
frisk persille, hakket

ca 100 gr sukkererter
l liten løk, i skiver
olivenolje

Sennep- og eddikdressing:
1 dl olivenolje
3 ss hvitvinseddik
2 ts Dijonsennep
1 hvitløksfedd, presset
salt og pepper

Ha alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk. Rist glasset slik at alt blir godt blandet. Sett til side.
Kok byggris som anvist på pakken.
Stek løk og sukkererter i litt olivenolje i ca 2-3 minutter til løken har blitt blank og myk og sukkerertene litt mørkere i fargen. Du kan også bruke smør til steking.
Bland de øvrige ingrediensene i en stor bolle. Ha i byggris og dressing og rør salaten lett sammen. Ha til slutt i løk og sukkererter.
Pynt gjerne med noen sukkererter oppå salaten og server!

2 kommentarer:

  1. Ser godt ut.. Du har en fin side

    SvarSlett
  2. Hei Bjørnar og tusen takk for en koselig kommentar! Jeg ser at du er kokk og da er det ekstra hyggelig å få positive tilbakemeldinger. Nå har jeg linket til bloggen din og gleder meg til å følge med på den. :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...