tirsdag 28. juni 2011

Tunfisksalat


Vi har blitt veldig glade i tunfisk. Vi spiser mye fisk og det er deilig å kunne variere litt, og ikke bare spise torsk og laks. Mitt spis-mindre-kjøtt-prosjekt har vært veldig positivt for hele familien og har nå blitt en del av hverdagen vår. Jeg er mer bevisst på hva jeg handler i matbutikken og passer alltid på at vi har fisk i kjøleskapet/fryseren. Idag får du en oppskrift på tunfisksalat, som tar 5 minutter å lage, og som passer perfekt som lunsjpålegg. Fyll pitabrød med tunfisksalat, agurk og grønn salat, så har du en deilig matpakke å ta med på jobben. Mine barn er ikke så begeistrede for tunfisk, men denne salaten kunne de ikke få nok av. Her er oppskriften:

240 gr hermetisk tunfisk i solsikkeolje
1/3  purre , finhakket, både det grønne og det hvite (kan erstattes med gressløk eller vårløk)
1 ss hakket syltagurk
majones
hakket frisk dill
pepper
salt

Ha tunfisk, purre og syltagurk i en bolle. Tilsett majones til salaten har passe konsistens. Ha i hakket dill og smak til med pepper. Smak til med salt hvis nødvendig.
Salaten holder seg i kjøleskapet ca 2-3 dager. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...