lørdag 16. juli 2011

Avocado- og rekesalat


Denne retten kan serveres både på sommeren og vinteren, som forrett, smårett eller som salatpålegg. Som tilbehør er lyst brød å anbefale. Du finner flere brødoppskrifter her på bloggen ved å klikke på brødetiketten.

500 gr reker med skall*
1-2 avocadoer
sitronsaft
4 ss majones
4 ss creme fraiche
hakket dill
salt og pepper

Rens rekene. Del avocadoene i passende biter og drypp litt sitronsaft over. Bland sammen creme fraiche og majones, og ha i rekene, avocadoen og hakket dill. Dillmengden avhenger av hva du liker. Tilsett mer creme fraiche og majones hvis salaten er litt tørr. Smak til med salt og pepper.
Salaten holder seg ca 2 dager i kjøleskap.
 * Ferske reker er å foretrekke. Får du ikke tak i ferske/frosne, kan du bruke ca 200 gr pillede reker på glass/boks. Kjøp da gjerne dyrere reker for best mulig smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...