søndag 24. juli 2011

Bondebrød


Bondebrød passer til alt: matpakke, salat, pasta etc. Brødet er fint å fryse, i likhet med alle andre mine brød. Oppskriften er superenkel og anbefales på det sterkeste!
Til 2 (1,5 l) brød trenger du:

25 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ss olje
2 ts salt
4 dl sammalt rug grov
10 dl hvetemel + noe til utbaking

Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av ingrediensene og elt i 8 minutter. Strø på litt mel, dekk med plast og la deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakeunderlag. Elt i mer mel hvis nødvendig. Del deigen i to og form til brød som du legger i smurte former. Evt. kan du forme deigen til to lange brød.
La brødene etterheve uten bakeklede til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...