fredag 29. juli 2011

Budapestkake


Budapestkake er en av mine favorittkaker. Jeg er ikke så glad i bløtkaker på sommeren, men denne kan spises året rundt. :) Budapest er en rullekake som har nøttemarengsbunn og kremfyll. Tradisjonell budapestkake inneholder aprikoser i fyllet, og jeg har også smakt på budapestkake med bærcoctail. Likevel synes jeg at kaken smaker best med mandariner, da blir den både søt og frisk. Oppskriften er til 2 kaker:

Kakebunn:
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pose vaniljesaus uten koking
100 gr malte hasselnøtter

Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 boks hermetiske mandariner, 175 gr netto

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, litt om gangen, og pisk til stiv marengs. Vend i vaniljesauspulver og malte nøtter. Bruk slikkepott og pass på at alt blir blandet godt sammen. Hell marengsen i en stor bakepapirkledt langpanne og fordel jevnt utover. Stek bunnen midt i ovnen i 20 minutter.
Dryss litt sukker oppå kaken (valgfritt). Legg bakepapir over, legg på rist og snu kaken opp ned. Ta av panna og fjern bakepapiret. Legg langpanna over kaken og la den bli helt kald, da vil den ikke sprekke når du skal rulle.
La mandarinene renne av og legg dem på kjøkkenpapir mens du lager krem.
Ha fløte og melis i en bolle og pisk til krem. Grovhakk mandariner og vend i kremen.
Smør kremen over kaken og rull sammen ved hjelp av papiret. Rull fra den lange siden. Del kaken i to og legg forsiktig over på et fat.
Jeg liker kaken best når den er kald, derfor anbefaler jeg å la den stå litt i kjøleskapet før servering.
God helg! :)

12 kommentarer:

 1. Hei,

  Denne kaken har jeg tenkt på flere ganger etter du blogget om den. Nå har jeg funnet ut at jeg vil lage den til søndag og ta den med i besøk. Det jeg lurer på er om jeg må lage den på søndag eller om den kan lages på lørdag?
  Du har så mangen spennende oppskrifter!! Super blogg:)

  SvarSlett
 2. Hei Iselin og takk! :)
  Hvis du skal på besøk tidlig på søndag kan du godt lage kaken på lørdag - så sent som mulig på kvelden. Skal du på besøk senere på dagen, vil jeg anbefale deg å lage kaken på søndag. Den smaker best samme dag.
  Jeg laget to kaker, som det står i oppskriften, og vi klarte selvfølgelig ikke å spise opp begge to samme dag. Kaken smakte veldig godt dagen etter, men hvis jeg skal være veldig kritisk, så må jeg si at bunnen begynte å bli litt myk der den kom i kontakt med fyllet.
  Lykke til! :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for at du svarte meg! Men om jeg lager bunnen lørdag da? Og fyller den på søndag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går veldig bra å lage bunnen på lørdag! Det har ikke jeg tenkt på :) Pass på å avkjøle den helt, så kan du legge plast over og sette inn i kjøleskapet. Send gjerne en melding og fortell hvordan det har gått. :)

   Slett
 4. Hei, jeg lagde bunnen i går kveld. Pakket den godt inn og lot den stå på kjøkkendisken.
  Jeg er bare noen uker unna fødsel så grunnet dårlig nattesøvn er da kaken fylt nå kl 07 og satt kjølig:)

  Smakte på endene og det var så godt!! Denne kaken gleder jeg meg til å servere i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk for tilbakemelding! Tenkte på deg igår. :) Ha det koselig når du skal på besøk etterpå! Og lykke til med fødselen! :)

   Slett
 5. Denne vil jeg prøve å lage en dag. Kjempefin blogg som har gitt meg masse inspirasjon. 1000 takk!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Tusen takk for en sååå koselig kommentar! Alltid morsomt og hyggelig å høre at min kokebok kan være nyttig for andre. :)

   Slett
  2. Denne kaka er veldig god med nyplukka blåbær eller multer, men aller best med tyttebær. Det går fint å fryse hele tyttebær til bruk utover vinteren. Kakebunnen er så søt at bærene må ikke være sukret og jeg har bare halv mengde melis i kremen.

   Slett
  3. Hei Laila! Og tusen takk for gode tips! Bær i kaka høres veldig godt ut. Skal prøves!

   Hilsen
   Svetlana :)

   Slett
 6. Takk for kjempefin oppskrift på Budapestkake, ChokoLana! Istedenfor mandariner brukte jeg 1 stk. av hver: sharonfrukt og fersken + en liten boks ananasbiter som fyll. Gleder meg til å smake! :) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Inger! Så spennende med sharon, fersken og ananas! Hørtes veldig godt ut :-).

   Hilsen
   Svetlana :-)

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...