torsdag 14. juli 2011

Bulgursalat med skinke


Vi har blitt veldig flinke til å lage salat til middag. Vi voksne synes at det er helt topp med lett mat, og det set ut som de små ikke har noe imot salatmiddager. Det er så mange flotte grønnsaker å få tak i i butikkene at du kan variere i det uendelige. Dette benyttet vi denne gangen:

1 boks hermetisk kalkunskinke, i terninger
240 gr bulgur
1,5 l vann
1 ss salt
1 ss smør
1/2 agurk, finhakket
2 store tomater
1 rød løk i skiver
grønn salat
et par kvaster bladpersille, finhakket
saft av 1/2 sitron
maldonsalt og svart pepper

Dressing:
2 dl creme fraiche
2 hvitløksfedd, pressede
salt og pepper
friske urter (du kan også bruke tørkede)

Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Kok opp vannet, tilsett salt og kok bulgur på lav varme i ca 15-20 minutter. Slå av vannet og rør inn smøret.
I mellomtiden hakker du grønnsakene.
Bland sammen bulgur, grønnsakene og persille. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Anrett salaten på tallerkener. Legg skinketerningene over salaten og server med en klatt dressing eller tzatziki på toppen.
:)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...