lørdag 30. juli 2011

Coleslaw


Coleslaw er veldig godt og enkelt, og passer fint som tilbehør til fisk. Coleslaw er omtrent det samme som italiensk salat. Har du lyst på hjemmelaget italiensk salat, kan du sløyfe stangselleri. Tilsett gjerne syltagurk, hvis du liker det. Tilsetter du slangeagurk, får du sommersalat.
Her er oppskriften:

1/4 hodekål
salt
1/2-1 selleristilk (kan sløyfes)
1 -2 gulrøtter
1 eple
3 ss majones
4 ss matyoghurt eller rømme
pepper

Finsnitt hodekålen. Strø over godt med salt og klem kålen sammen. Klem og "masser" kålen til den blir myk. Det tar ikke mange minutter, men gjør at kålen blir både myk og crispy. Stive kålstrimler er ikke så godt i salaten.
Skjær selleri i tynne skiver og grovriv gulrot og eple. Mengde selleri og gulrot avhenger av hvor stor hodekålen er og om du liker mye eller lite gulrot og selleri. Jeg er ikke så glad i selleri og synes at sellerismaken lett kan bli veldig fremtredende, derfor tar jeg ikke i så mye. Smak deg frem.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med pepper og evt. mer salt. Tilsett mer majones og yoghurt/rømme hvis salaten virker tørr.
Salaten holder seg et par dager i kjøleskap. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...