tirsdag 26. juli 2011

Honning- og banankake til sykkeltur


Denne magiske kaken gjør underverker for en sliten kropp, og er dermed perfekt å ta med på en lang sykkeltur . :) Kaken er utrolig saftig og smaker kjempegodt. Oppskriften er hentet fra Mat På Bordet. Jeg forandret oppskriften ved å erstatte sammalt hvete med siktet hvetemel da jeg ikke er så glad i smaken av sammalt hvete i kaker. Oppskriften er til en brødform som rommer 2 liter:

360 gr hvetemel
2 ts bakepulver
3/4 ts salt
165 gr mykt usaltet smør (bruker du saltet smør, sløyfer du saltet)
220 gr sukker
125 ml flytende honning
2 modne bananer
2 ts vaniljeekstrakt eller essens
3 store egg
250 ml kjernemelk (lages ved å tilsette 1 ss sitronsaft i 250 ml melk)

Sett stekeovnen på 180 grader.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
Rør sammen smør, sukker og honning til du har en luftig masse. Tilsett egg, ett om gangen. Bryt bananene i biter og rør i smørblandingen. Rør i vaniljeekstrakt.
Ha i melblandingen vekselsvis med melken. Begynn og avslutt med melet. Jeg brukte skje til å røre med. Ikke rør mer enn nødvendig.
Kle brødformen med bakepapir og hell deigen i formen. Fordel deigen jevnt utover med en slikkepott.
Stek kaken midt i ovnen i 1 time.
Avkjøl kaken litt i formen før du tar den ut og avkjøler videre på rist.
Kaken er fin å fryse. Del opp kaken i passende biter og legg i hver sin pose. La kaken tine sakte i kjøleskapet hvis du har tid. :)


2 kommentarer:

  1. Den kaken så veldig god ut, den skal prøves. Enig med deg angående sammalt mel i kaker, så jeg lager den nok med hvetemel jeg også.

    SvarSlett
  2. Hei Lemonia! Anbefaler kaken på det sterkeste. Den er virkelig god! :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...