onsdag 6. juli 2011

Hvitløksmarinerte scampi


Denne retten er for deg som er glad i hvitløk :) Her er oppskriften:

500 gr scampi
1 dl olivenolje
saft av 1/2 sitron eller 1 lime
8-10 hvitløksfedd
olivenolje til steking

Tin scampi i kjøleskapet over natta, hvis du bruker frosne. Ta av skallet og tørk godt med papir. Scampiene bør være så tørre som mulig før du marinerer de for at oljen skal feste seg.
Bland olje med sitron- eller limesaft og finhakkede hvitløksfedd i en bolle. Ha i scampiene. Dekk bollen med plastfolie e.l. og sett i kjøleskapet. La scampiene marinere over natta.
Stek scampiene i olivenolje på sterk varme. Det holder med et par minutter. Scampiene er ferdige når de har blitt rosa i fargen. Ikke stek for lenge for da blir de seige.
Server med rød pesto og focaccia til.
Deilig! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...