tirsdag 5. juli 2011

Insalata Caprese


Dette er en av mine favorittforretter - perfekt sommermat og selvfølgelig italiensk! :) Skikkelig gode og modne tomater er helt avgjørende for smaken, så du må koste på deg smaks- eller plommetomater av god kvalitet. Du skal helst bruke buffalo mozzarella, men vanlig går også bra. Og husk god olje! Italienere er veldig opptatte av gode råvarer og denne retten er ingen uttak! :)
Du trenger:

1-2 poser fersk mozzarella
tomater
god olivenolje, gjerne italiensk
frisk basilikum, hakket og noen hele blader til pynt
ristede pinjekjerner (kan sløyfes)

Rist pinjekjerner i en tørr panne til de er gyllenbrune. Det er ikke så vanlig å ha pinjekjerner i caprese, så du kan sløyfe de hvis du ikke har de i skapet eller ikke liker smaken.
Skjær mozzarella og tomater i skiver og legg de lagvis på et serveringsfat. Ringle over olivenolje og strø over basilikum.
Pynt salaten med noen hele basilikumblader og strø over pinjekjerner rett før servering.
Grissini, italiensk landbrød eller focaccia passer godt til.
Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...