mandag 11. juli 2011

Laksepai


Idag er det pai med røkelaks, kokt fisk og grønnsaker til middag. Litt tidskrevende, men fantastisk godt!
Oppskriften er til 4-6 personer:

Paibunn:
200 gr hvetemel
125 gr smør
2 ss vann
en klype salt
1 sammenvispet eggeplomme til pensling

Fyll:
200 gr røkelaks i strimler
50 gr spinat i strimler
500-600 gr kokt fisk, gjerne laks eller ørret
1/2 potte gressløk eller 2 vårløk, finhakket
1-1,5 dl fløte
4 egg
250 gr revet gulost
1/2 ts salt
svart pepper
malt muskat

Arbeid ingrediensene til paibunnen godt sammen. Ikke kna for lenge for da kan deigen krympe under steking. Trykk ut deigen i en smurt paiform, ca 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet og la deigen hvile 1-2 timer.
Sett stekeovnen på 200 grader. Forstek bunnen i 15 minutter. Pensle med eggeplomme og stek ytterligere i 5 minutter.
Senk stekeovnstemperatur til 180 grader.
Dekk bunnen med røkelaks. Legg spinat og vårløk over røkelaksen. Fordel kokt fisk over.
Bland sammen fløte, egg, ost og krydder i en bolle. Hell massen over fisken. Stek paien i ca 30-35 minutter, eller til massen er stivnet og den er pent brun.
Server paien med grønn salat. :)


2 kommentarer:

  1. Herlighet, jeg kan bokstavelig talt ikke vente med å lage denne!

    SvarSlett
  2. Så hyggelig, Synne :) Fortell meg om hvordan det gikk etterpå. :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...