lørdag 2. juli 2011

Lørdagspizza


Det er veldig koselig å sitte i sofaen alle fire og spise hjemmelaget pizza på en lørdagskveld. Det har nesten blitt en familietradisjon hos oss. Idag blir det vegetarpizza med sopp, tomater, løk og oliven, og pizza med spekeskinke, tomater og oliven.
Oppskriften er til 3 passe store italienske pizzaer:

Pizzadeig
25 gr gjær
4 dl lunkent vann (beregn 1 dl vann pr person)
1 ts salt
40 ml olivenolje
630 gr hvetemel (bruk gjerne italiensk pizzamel)

Fyll
pizza- eller tomatsaus ( hjemmelaget eller ferdig på boks, jeg pleier å kjøpe MUTTI pizzasaus)
revet gulost
tomater, i skiver
svarte oliven, delt i to
salt og pepper
oregano
basilikum

ca 100 gr sopp i skiver
1/2 løk, i skiver

8 skiver spekeskinke, delt i to på tvers

Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av vannet og de øvrige ingrediensene. Elt i ca 8 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
I mellomtiden lager du fyllet.
Ha deigen på et melet bakeunderlag og del i 3 biter. Kjevle ut hver bit til en passe tynn leiv (italiensk pizza har tynn bunn). Det kan lønne seg å kjevle ut direkte på bakepapir. Da kan du unngå at deigen går i stykker når du løfter den over på bakepapir.
Smør på tomatsaus, strø over gulost og legg på fyllet. Krydre med salt, pepper, basilikum og oregano.
Stek pizza nederst i ovnen på 250 grader til den er passe stekt. Du kan også steke flere pizzaer samtidig hvis du bruker varmluft. (230 grader).
Del opp pizza i passende biter og server! I Italia pleier man å brette pizzabiten med fyllet inn og spise med hendene. :)

1 kommentar:

  1. Nam nam. Her er det faktisk søndagspizza denne uken. :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...