mandag 18. juli 2011

Pasta con prosciutto e panna


Vi er, som kjent, store tilhengere av italiensk mat. Enkel og sunn mat, som smaker godt og som ikke krever lang tilberedningstid er utmerket for en familie med travle hverdager. Dagens herlige pastarett er ferdig på 20 minutter! Fersk pasta er å foretrekke. Her er oppskriften:

400 gr pasta
1 pakke (150-190 gr) parmaskinke, i strimler
1 ss smør, gjerne usaltet
1 liten  gul løk, finhakket
2 dl fløte
salt og pepper
revet parmesan

Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett skinke og løk og stek over svak varme i 10 minutter. Rør av og til.
I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken.
Hell fløten over skinken, smak til med salt og pepper, og la sausen bli varm.
Hell av pastavannet og bland pastaen med sausen enten i pastakjelen eller stekepanna. Ha i et par never revet parmesan og rør godt.
Server straks med revet parmesan til. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...