fredag 1. juli 2011

Rabarbra- og jordbærsuppe med vaniljemelk


Nå som rabarbrasesongen er i full gang og jordbær ennå er litt sure passer det veldig fint å lage denne desserten. Litt varm, litt syrlig og smaker sommer - perfekt på en regnværsdag. Nå bør sola komme frem snart og bli, synes jeg :).
Oppskriften er til 4-6 personer:

2-3 tynne rabarbrastilker (jeg har lært at rabarbra ikke skal være tykkere enn tommelfingeren)
1 kurv jordbær
0,5-1 dl sukker (mengde avhenger av hvor søte bærene er)
1 1/2 ss potetmel
1 vaniljestang
2 dl god hvitvin (kan erstattes med 1 dl vann)

5 dl melk, gjerne hel
1 dl kremfløte

Sett ovnen på 175 grader.
Skrell rabarbraen og skjær i 1 cm tykke skiver. Ha sukkeret, potetmelet og rabarbraskivene i en pose og bland alt godt sammen.
Rens jordbærene og skjær de i store skiver.
Bland jordbær- og rabarbraskivene sammen i en ildfast form.
Skrap ut frøene av en halv vaniljestang og ha i formen. Ha i hvitvin eller vann, rør rundt og dekk til med alumunimiumsfolie. Bak midt i ovnen i 1 time.
Ta formen ut av ovnen og knus innholdet med en gaffel til du har syltetøykonsistens.
Kok opp melken sammen med fløten. Skrap ut frøene av den andre halvdelen av vaniljestangen og rør i melken.
Server rabarbra- og jordbærsuppe med varm vaniljemelk. Kos deg!
God helg :)

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...