søndag 10. juli 2011

Rugbrød med havre


Grovt rugbrød med havre som både er saftig og godt og passer utmerket til matpakke. Oppskriften gir to store brød (2 l):

1 l skummet kulturmelk
500 gr sammalt hvete grov
200 gr sammalt hvete fin
400 gr sammalt rug grov
150 gr sammalt rug fin
1 dl havregryn
1 dl havrekli
3 dl lunkent vann
50 gr gjær
400 gr hvetemel
2 ts salt

Bland sammen kulturmelk, sammalt hvete og rug, havregryn og havrekli. Elt deigen i 3 minutter på lav hastighet. Dekk bollen med plast og la den stå i 30 minutter.
Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av ingrediensene og elt i 8-10 minutter. Deigen skal være klissete. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.
Del deigen i to og form til brød som du legger i smurte former. Etterhev brødene i 40 minutter.
Pensle brødene med sammenvispet egg eller olje, og stek på nederste rille ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...