tirsdag 12. juli 2011

Salat med grillet kylling, tomater og bønnesalsa


Her kommer enda en salatoppskrift. Er det grillvær, kan du blande alle ingrediensene til salaten på forhånd, grille kylling på grillen og servere salaten som tilbehør. Er det dårlig vær, kan du følge fremgangsmåten i oppskriften. Du trenger:

3 kyllingfileter
1/2 ss chilipulver
1 ts brunt sukker (mørkt eller lyst)
1/2 ts tørket koriander
1/2 ts cumin
1 ts salt
olivenolje til grilling

Dressing:
6 ss olivenolje
2 ss limesaft
1 ss frisk persille, hakket
2 ts honning
1/2 ts salt
svart pepper

Bønnesalasa:
1 boks borlottibønner
250 gr cherrytomater, delt i to
1-2 vårløk i skiver
1-2 ss frisk persille, hakket
en klype salt

1 grønn salat, gjerne hjerte, romano eller cosmo, i store biter
salt
1 stor moden avocado
2-3 ss ristede pinjekjerner
frisk persille

Sett stekeovnen på 225 grader (grill).
Del kyllingfiletene i to ved å skjære de horisontalt.
Bland sammen chilipulver, sukker, koriander, cumin og 1 ts salt. Gni krydderne godt inn i kyllingskivene.
Smør en ildfast form eller stekebrett med litt olivenolje og legg kyllingfiletene oppi.
Grill kyllingskivene i ca 3 minutter til de er hvite på kantene. Snu og grill et par minutter til. La kyllingen hvile på benken mens du tilbereder resten av salaten.
Ha olivenolje, limesaft, persille, honning, salt og litt pepper i et glass med lokk. Rist godt for å blande sammen ingrediensene. Sett til side.
Ha bønner, tomater, vårløk, persille og salt i en bolle. Tilsett 2 ss dressing og bland lett sammen.
Ha grønn salat i en bolle. Krydre med litt salt og tilsett litt dressing. Ikke ha i for mye dressing, spar litt til kyllingen.
Fordel salatbladene på 4 tallerkener.
Skjær kyllingfiletene i tynne skiver. Skjær avocado i skiver. Fordel kylling- og avocadoskiver og bønnesalasa over salaten. Drypp resten av dressingen over kyllingen.
Pynt salaten med ristede pinjekjerner og persille.
Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...