torsdag 21. juli 2011

Sitron- og limefromasj med jordbær- og rabarbrakompott


Det er bare å beklage at det blir mye jordbær på bloggen nå. Jeg er helt fortapt i disse bærene og bruker de for alt de er verdt. Denne herligheten fant jeg på Min lavkarbomat. Jeg byttet ut sukrin i oppskriften med vanlig sukker. Takk for en deilig oppskrift!

Sitron- og limefromasj:
skall og saft av 1/2 sitron
skal og saft av 1 lime
3 gelatinplater
1 egg
1,5 dl kremfløte
frøene fra 1/2 vaniljestang
1 dl sukker

Jordbær- og rabarbrakompott:
150 gr rabarbra
1/2 l jordbær
1 dl sukker
frøene fra 1/2 vaniljestang

Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Skill eggehvite og eggeplomme.
Pisk eggehviten stiv i en bolle. Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljefrø i en annen bolle.
Pisk eggeplommen og sukkeret til en lys krem. Tilsett skall og saft fra sitron og lime.
Ha gelatinplatene over i en kjele og smelt på lav varme. Hell den smeltede gelatinen i eggeplommeblandingene mens du pisker.
Vend inn først kremen og deretter eggehviten ved hjelp av en slikkepott.
Hell fromasjen i fire dessertglass og sett i kjøleskapet i 3-4 timer, gjerne over natta.
Skjær rabarbraen i 1 cm tykke skiver og jordbær i biter. Ha rabarbraen i en kjele. Kok opp og la koke i 2-3 minutter. Tilsett sukkeret, vaniljefrøene og vaniljestangen. La det småkoke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og tilsett jordbærene. Rør godt. Avkjøl i kjøleskapet.
Fordel kompotten over fromasjen rett før servering. Husk å ta ut vaniljestangen.
Nyyyyyyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...