lørdag 9. juli 2011

Torsk med cherrytomater og oliven


Ovnsstekt torsk med cherrytomater, oliven og couscous som tilbehør er både lett og god middag med fine farger som passer både til hverdag og lørdagskos.
Til 4 trenger du:

800 gr  torskefilet
2 røde chili, finhakkede
3 hvitløksfedd, finhakkede
1,5 dl olivenolje
600 gr cherrytomater
1 glass svarte oliven
1 dl olje til steking
havsalt og pepper

240 gr couscous
olivenolje
1 ss smør
hakket bladpersille
2-3 vårløk i skiver
sitronsaft
salt og pepper

Bland sammen chili, hvitløk og olje. Smak til med pepper. Hell marinaden over fisken, dekk til og mariner i kjøleskapet i 2 timer.
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha tomater og oliven i en ildfast form og hell over oljen. Legg torsken over tomatene. Hell resten av marinaden over. Krydre med havsalt og stek i ca 15 minutter til fisken er gjennomstekt.
I mellomtiden lager du couscous. Ha 1-2 ss olivenolje i en kjele. Ha i couscous. La couscousen surre litt i olivenolje til den blir blank. Dette gjør at couscousen blir luftig og ikke klebrig. Skru av varmen. Hell kokende vann (mengde etter oppskriften på pakken) i kjelen og tilsett 1 ts salt. Rør om og la couscousen svelle i ca 10 minutter. Rør i smør. Tilsett bladpersille, vårløk, litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Legg noen skjeer couscous på tallerkener, anrett torsken over couscousen og pynt med tomater og oliven rundt. Lekkert! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...