tirsdag 16. august 2011

Baconpannekake


Det går faktisk an å lage pannekaker uten mel. Trikset er å ha i mye fett. Denne oppskriften fikk jeg av en venninne av meg. Pannekaken er veldig god og jeg har laget den flere ganger allerede.
Oppskriften er til 4:

350-400 gram bacon
50 gram smør
8 egg
1,5 dl kremfløte
250 gram kesam/cottage cheese
2,5 dl revet gulost
pepper

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær baconet i biter eller strimler.
Ha smøret i en langpanne med høye kanter. Bruker du en stor langpanne, blir pannekaken lav, som på bildet. Vil du ha en høyere pannekake, bruker du en mindre langpanne eller form. Sett langpannen i stekeovnen og la smøret smelte.
Fordel baconbitene over smøret og stek i ca 10 minutter.
Visp sammen egg i en bolle og tilsett fløte, kesam og ost. Krydre litt med pepper og hell røren i langpanna. La pannekaken steke i ca 30 minutter. Pass på at den ikke blir svidd på toppen.
Del pannekaken i passende biter og server med grønn salat til. :)


1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...