mandag 1. august 2011

Bringebærsyltetøy


Vi fikk masse deilige bringebær fra hagen til mine svigerforeldre på torsdag. Samme dag ble de fineste bærene lagt i fryseren - de skal brukes til kakepynt senere. Resten laget jeg to glass syltetøy av. Syltetøyet ble kjempegodt. Vi har allerede spist opp halvparten av det ene glasset. :) Du trenger:

1 kg bringebær
500-600 gr sukker ( mengde avhenger av hvor søte bærene er)

Rens bærene. Bland bærene sammen med sukkeret i en kjele. Kok opp og la koke i 10 minutter. Hell over på rene glass* med lokk.
Oppbevar syltetøyet i kjøleskapet.

* Vask glass med såpe og deretter steriliser i stekeovnen ved 100 grader i 10 minutter.

Tips: for å forhindre at glasset sprekker når du skal helle over syltetøyet kan du enten bruke varme glass eller gjøre som min mormor: legg en bred kniv (selve bladet) under glasset. Ikke spør meg hvorfor, men det funker. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...