søndag 7. august 2011

Enkelt speltbrød


Speltbrød ble veldig populært for noen få år siden. Alle snakket om hvor sunn spelten er. Jeg har lest at spelt har et høyere protein-, magnesium-, sink- og jerninnhold enn hvete. Men så er det noen som påstår at spelt er oppskrytt og ikke er så sunt alikevel. Jeg tør ikke å påstå hverken det ene eller det andre, men jeg kan garantere at speltbrød er veldig godt! Og duften av nybakt speltbrød er helt fantastisk.

Oppskriften er til 2 brød (1,5 l):

50 gram gjær
6 dl vann
3 ss rapsolje
2 ts salt
600 gram speltmel
400 gram fullkorn spelt

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett de øvrige ingrediensene. Elt til du har en glatt og smidig deig, ca 8 minutter. Dekk til med plast og la deigen heve til en dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Form deigen til to brød, og legg brødene i smurte brødformer. Etterhev brødene i ca 45 minutter.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...