lørdag 6. august 2011

Grillet laks med marinerte grønnsaker


Vi har vært veldig heldige med været denne uken. Strålende sol og deilig varme, og selv om det var uutholdende varmt på jobben, tør jeg ikke å klage. Jeg nyter varmen og hele tiden minner meg selv på at snart er sommeren over og det kommer kalde mørke kvelder igjen... Det merket vi allerede ikveld da vi satt og spiste middag ute. Det var ikke lenge det var hyggelig å sitte ute. Det blåste kaldt og det fristet mer å sitte inne. Men vi får håpe på at været holder seg noen dager til, ihvertfall til skoleferiens slutt. Det synes jeg vi fortjener :) Dagens middag er grillet laksefilet med marinerte grønnsaker. Denne retten kan tilberedes både på grillen og i stekeovnen. Grønnsaksoppskriften kommer fra Bjørn Olav Nordahl. Du trenger:

4-6 laksefileter
olvenolje
salt og pepper

1 gul paprika i store biter
1 rød paprika i store biter
1 squash i store skiver
1 aubergine i store skiver
8 sjampinjonger, delt i 4
1 rød løk i båter

Marinade:
2 dl olje
5 hvitløksfedd, pressede
1 ss Dijonsennep
saften av 1 lime
salt
pepper
paprikapulver
noen dråper Crema di Balsamico

Start med marinaden. Visp sammen hvitløk, sennep, limesaft, krydder og balsamico. Visp inn oljen, litt etter litt. Dette blir en ganske kremete marinade. Rør grønnsakene godt inn i marinaden. La grønnsakene stå og trekke minst en time før grilling/steking. Rør med jevne mellomrom.
Da er det bare å tre grønnsakene på spyd og grille! Det blir en fantastisk fin fargekombinasjon.
Du kan også steke grønnsakene i stekeovnen. Vi hadde mange grønnsaker igjen etter gårsdagens grilling, og de var helt fine å steke dagen etter. Ha grønnsakene i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. Rør om av og til.
Krydre laksefiletene med salt og pepper og pensle med olje. Legg fisken på grillen eller stek i ovnen sammen med grønnsakene. Har du en rist du kan legge fisken på og sette over grønnsakene, anbefaler jeg at du bruker den. Da blir fisken godt stekt på begge sidene og det blir enklere å røre om grønnsakene.
Server grillet laks med marinerte grønnsaker og potetsalat til. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...