søndag 21. august 2011

Helkornbrød


Denne oppskriften kommer fra Regal melpose. Brødet er veldig luftig og mykt og holder seg godt. Til 2 brød (1,5l) trenger du:

Dag 1:
150 gr helkorn hvete
2 dl kokende vann
2 ts salt

Dag 2:
50 gr gjær
6 dl lunkent vann
2-3 ss rapsolje
100 gr sammalt hvete fin
100 gr sammalt rug fin (du kan også bruke grov)
650 gr siktet hvetemel

Ha helkorn hvete og salt i en bolle og hell over kokende vann. Bland sammen, dekk til med plast eller lokk og la stå på kjøkkenbenken natten over.
Rør ut gjæren i litt av vannet og tilsett resten av ingrediensene sammen med helkorn fra dag 1. Elt godt, ca 8-10 minutter. Dekk deigen med plast og la heve i ca 45 minutter.
Hell deigen over på et melet bakeunderlag og form til to brød som du legger i smurte former. Dekk til med bakeklede og etterhev i 45 minutter.
Stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist med bakeklede over. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...