onsdag 10. august 2011

Hjemmelagede hamburgere


Her er gårsdagens etterfølger: hjemmelagede hamburgere.
Oppskriften er til 8 små eller 4 ganske store hamburgere:

800 gr karbonadeig
1/2 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, presset
et pas ss hakket persille
1/2 ts dijonsennep
1/2 ss worcestershiresaus
1 eggeplomme
salt og pepper etter smak
rapsolje til steking

Dressing:
2 dl creme fraiche
1-2 hvitløksfedd, pressede
hakket persille, evt. andre urter

Forslag til tilbehør:
tomater i skiver
salatblader
gulost i skiver
syltagurkskiver
sprøstekt bacon
ketchup

Bland sammen karbonadedeig, løk, hvitløk, persille, sennep og worcestershiresaus. Tilsett eggeplomme, salt og pepper og rør godt. Jeg pleier å ta på gummihansker og kna deigen med hendene. Sett deigen i kjøleskapet i en time, hvis du har tid.
Bland sammen ingrediensene til dressingen, og la den stå og trekke i kjøleskapet.
Form deigen til hamburgere og stek på grillen eller i olje i stekepanne . Hamburgere er ferdigstekt hvis det siver ut klar væske når du klemmer på de.
Server burgerne i hamburgerbrød med dressing og ønsket tilbehør. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...