søndag 14. august 2011

Hvetekimsbrød med rug


Her har du enda en variant av kneippbrød. Brødet inneholder hvetekim og kruskakli i tillegg til rug og hvetemel. Brødet er veldig mykt og holder seg godt.
Oppskriften er til 2 brød (1,5l):

50 gr gjær
5 dl lunkent vann
3 ss rapsolje
2 ts salt
40 gr hvetekim
40 gr kruskakli
30 gr sammalt hvete grov
40 gr siktet rugmel
760 gr hvetemel

La hvetekim, kruskakli og sammalt hvete grov svelle i halvparten av vannet i ca 1 time. Har du dårlig  tid, kan du hoppe over dette trinnet.
Rør gjæren ut i litt av vannet og tilsett resten av ingrediensene. Elt i 8 - 10 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
Del deigen i to og form til brød som du legger i smurte former. La brødene etterheve i 1 time.
Stek brødene på 200 grader i ca 45 minutter.
Avkjøl på rist. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...