tirsdag 23. august 2011

Kamskjell med chorizo og lun paprika- og persillesalat


Nydelig forrett som garantert vil imponere gjester. Du får både nøytral smak fra kamskjellene og sterkere smak fra chorizo, litt syrlig smak fra dressingen og søt fra paprikaen - en fantastisk smaksopplevelse! Denne forretten tar maks 15 minutter å lage og kan tilberedes rett foran gjestene. 
Til 4 trenger du:

olivenolje
1 ss sherryeddik
1 sjalottløk, finhakket
salt og pepper
4 små chorizopølser, gjerne Jacobs, i skiver
12 kamskjell
en bunt frisk bladpersille, grovhakket
4-5 grillede paprikaer i skiver (fåes kjøpt på glass i de fleste store matbutikkene)

Visp sammen 3 ss olivenolje, sherryeddik og sjalottløk. Smak til med salt og pepper og sett til side.
Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek chorizoskivene til de er gjennomvarme og har fått fin farge.
Del kamskjellene i to, slik at du får tynnere skiver. Ha litt olivenolje i en annen stekepanne og stek kamskjellene slik: legg en og en skive med klokkeretning, når du har fullført en runde er det akkurat på tide å snu den første skiven du la i stekepanna, fortsett med å snu en etter en. Krydre med salt og pepper og legg kamskjellene på bakepapir mens du steker resten.
Bland sammen persille, paprika og dressing.
Legg 6 kamskjellskiver på hver tallerken, legg chorizoskivene rundt og pynt med paprika- og persillesalaten på toppen.
Server straks! :)

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...