tirsdag 2. august 2011

Kirsebærsyltetøy


Naboen har et flott kirsebær- og et morelltre, som har blitt så store at de henger over tomta vår, rett ved veranda. Det er hyggelig det, men ikke når fuglene kommer og hakker ned bærene og forsøpler hele veranda. Det er røde flekker på rekkverket og bærsteiner ligger overalt. Jeg ble lei og fant ut at jeg måtte ta tak i det. Naboen plukker aldri bær, og sålenge de er på vår tomt, kan jeg plukke de med god samvittighet. Det ble en bolle med kirsebær og en med moreller. Bærene var søte og gode, men ingen ville spise de. Hva gjør man da? Man lager syltetøy! Her er oppskriften på kirsebærsyltetøy:

500 gr kirsebær uten steiner
200 gr sukker

Ha bær og sukker i en kjele. Kok opp og fjern skummet. La syltetøyet koke i 10 minutter. Hell over på rene glass* med lokk.
Syltetøyet bør oppbevares kjølig og mørkt.

* Vask glass med såpe og deretter steriliser i stekeovnen ved 100 grader i 10 minutter.

Syltetøyet kan spises som pålegg, men er også godt som paifyll og til dessert, for eks. pannacotta eller riskrem.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...