mandag 29. august 2011

Kylling tikka masala


Helgen er over, og det er mandag igjen... Ingen grunn til å grue seg, dette har vi nemlig gjort noe med. Vi har bestemt at vi skal ha ekstra god middag og kanskje kake eller dessert på mandager istedenfor søndager. Og da blir ikke denne dagen så aller verst alikevel :) Prøv selv! Idag blir det kylling tikka masala til middag. Husk at kyllingen skal marinere over natten! Oppskriften er til 4:

Marinade:
1 rød chili, i biter
1 stort hvitløksfedd, i biter
1 ts tørket ingefær
1 ss rapsolje
litt tørket paprika
1/2 ss garam masala
1 ts tomatpure
1 ts tørket koriander

4 kyllingfileter, i biter

1 liten løk, i skiver
1/2 rød paprika, i skiver
1/2 grønn paprika, i skiver
litt kanel
litt tørket koriander
litt gurkemeie
1 boks hermetiske tomater
1 dl matyoghurt
1 dl kremfløte
cayennepepper/chilipulver

Reddiksalat:
1 rødløk, i tynne skiver
1 ss olivenolje
1 bunt bladpersille, hakket
6-8 reddiker, i skiver
cherrytomater, delt i to

Dressing:
1 ss balsamico
1 ts Dijonsennep
3 ss olivenolje
2 ss rapsolje

Ha chili, hvitløk, ingefær og olje i en blender. Kjør noen sekunder. Tilsett paprika, garam masala, tomatpure og koriander, og kjør noen sekunder til til du har en tykk masse. Ha kyllingbitene i en bolle, bland med marinaden, dekk til med lokk eller plast og mariner over natten.
Ha litt olje i en stekepanne. Stek løk, paprika, kanel,koriander og gurkemeie på middels varme i ca 10 minutter. Det kommer til å dufte helt fantastisk. Tilsett tomater, yoghurt og kylling og la det putre i 15-20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Ha i kremfløte rett før servering. Smak på sausen, er det lite futt i den, tilsett cayennepepper eller chilipulver. Jeg skriver ikke mengde her, du må smake deg frem.
I mellomtiden koker du ris og lager reddiksalat. Til reddiksalaten steker du løkskivene i olivenolje, 4-5 minutter på sterk varme. Avkjøl mens du lager dressing.
Ha alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk, rist godt og sett til side.
Bland stekt løk, persille, reddikskivet og cherrytomater i en bolle. Hell over dressingen.
Server kylling tikka masala med ris og reddiksalat. :)
Ha en fin start på uken!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...