lørdag 27. august 2011

Rune's pasta med tomatsaus og tunfisk


Det er ikke vanskelig å be Rune om å lage middag, spesielt hvis det er snakk om en pastarett. :) Da trekker jeg meg tilbake og lar ham holde på på kjøkkenet, med mindre han spør om hjelp.
Denne gangen laget han en deilig pastasaus med tunfisk, oliven og persille. Vi er veldig glade i persille og bruker den stort sett i alle retter der smaken passer, selvfølgelig. Det går fint å sløyfe persillen hvis du ikke liker smaken eller ikke har den i huset der og da. Persillen kan erstattes med basilikum eller andre friske eller tørkede urter.

Til 4 trenger du:

olivenolje til steking
1 liten rødløk, hakket
2 hvitløksfedd, hakkede
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
salt og pepper
basilikum, tørket eller frisk
skjærgårdskrydder (kan sløyfes)
2 bokser tunfisk i olje (250-300 gr)
1 glass sorte oliven (100-120 gr)
hakket bladpersille
revet parmesan

400 gr pasta

Fres løk og hvitløk blank i olje. Tilsett tomater, smak til med salt og pepper, basilikum og skjærgårdskrydder. La sausen putre mens du koker pasta.
Rør i tunfisk og varm opp sausen. Ha i oliven til slutt. Bland sammen den kokte pastaen og sausen. Dryss over hakket persille rett før servering.
Server rykende varm med revet parmesan til. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...