torsdag 4. august 2011

Seigryte


Idag blir det seigryte til middag. Har du ikke sei, kan du bruke hvilken som helst annen hvit fisk. Det som er litt annerledes med denne gryten fra de jeg har laget før er at jeg hadde i neper. Jeg har aldri spist neper før, og måtte bare prøve etter å ha sett "Nyt Norge"-reklamen. Neper smaker ikke så mye, men er fine å ha i supper og gryter som en ekstra vitaminkilde. Du kan også spise de rå, da minner smaken om reddiker. Det skal også gå an å steke neper. Dette har jeg ikke prøvd ennå. Tilbake til dagens middag. Du trenger:

800 gr sei eller annen hvit fisk, i biter
olivenolje
1 løk i skiver
4 hvitløksbåter, hakkede
1 squash i terninger
3 neper i terninger
1/2 chili, finhakket
2 grillede paprikaer*  i strimler
1 boks hermetiske tomater
0,5 gr safran
saft av 1/2 sitron
salt og pepper
hakket persille

200-240 gr couscous
olje
vann

Stek løk, hvitløk, squash, neper og chili i olivenolje til løken er myk. Tilsett grillet paprika, hermetiske tomater, safran og sitronsaft. La alt koke i 5 minutter. Tilsett fisken og la trekke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
I mellomtiden steker du couscous i litt olje i en kjele til couscousen er gjennomtrukket av olje. Dette vil gi en fin og luftig couscous som ikke kleber. Tilsett vann etter anvisning på pakken. La couscousen stå og trekke i 7-10 minutter.
Strø hakket persille over fiskegryten og server med couscous. :)

* Har du ikke grillet paprika, kan du bruke vanlig rød paprika. Skjær den i strimler og stek sammen med de andre grønnsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...