mandag 15. august 2011

Squashrisotto med gresskarkjerner


Endelig skinner sola igjen! Jeg har unnagjort trening og ukens mathandling og satt på bolledeig. Nå som jeg har ferie, passer jeg på å bake og lage litt mer tidskrevende mat for å skjemme bort familien og meg selv :). Idag blir det squasrisotto med gresskarkjerner til middag. Veldig godt! Du trenger:

1 kg skrellet squash
1 ss olivenolje
en håndfull gresskarkjerner
salt
1 hakket løk
2 pressede hvitløksfedd
1 ss smør
300 gr risottoris, for eks. arborio
150 ml god hvitvin
1,2 l varm grønnsaksbuljong
pepper
100 gr revet parmesan
vårløk i tynne skiver (kan erstattes med hakket gressløk)

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær squashen i terninger og ha i en ildfast form. Tilsett olivenolje og bland godt. Stek squashen i 15- minutter. Krydre gresskarkjernene med litt salt og strø de over squashen. Stek squashen videre i 5 minutter. Ta av halvparten av squashen og mos med en gaffel. Skru av stekeovnen, men la resten av squashen og gresskarkjernene stå i ovnen, så de holder seg varme.
I mellomtiden steker du løk og hvitløk i smør i en stor stekepanne til løken begynner å bli myk. Tilsett risen og stek i 1-2 minutter til risen er gjennomtrukket av smøret. Tilsett vinen og stek videre under konstant omrøring til alkoholen er fordampet. Det merker du hvis du lukter på risen: får du et hardt alkoholslag i nesa betyr det at det er for tidlig, men hvis du kjenner en behagelig vinlukt går du til neste steg.
Tilsett buljongen, en øse av gangen, og rør til all væsken nesten er absorbert. Tilsett neste øse, og fortsett slik til buljongen er oppbrukt. Dette vil ta ca 15-20 minutter. Det er viktig å ikke ha for høy varme, for da vil buljongen fordampe for fort og risen vil forbli hard. Har du for lav varme, blir risen overkokt og grøtete.
Ha i most squash og varm opp. Krydre litt med pepper og rør i ca halvparten av osten.
Fordel risottoen på 4 tallerkener, strø over squashterninger og gresskarkjerner, vårløk og litt mer parmesan.
Nytes sammen med resten av hvitvinen :))))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...