tirsdag 6. september 2011

Aioli


Aioli er godt som tilbehør til både kjøtt og fisk og grønnsaker. Jeg elsker å ha aioli til reker. Smør et godt lag aioli på en loffskive og legg noen reker oppå eller ha en klatt ved siden av som du kan dyppe rekene i. Jeg har også funnet ut at limesaft smaker mye bedre til reker enn sitron. Anbefaler å prøve. Her er oppskriften på aioli:

3 eggeplommer, romtempererte
1 stor ts Dijonsennep
3 dl rapsolje
saften av 1/4-1/2 sitron
1-2 ts hvitvinseddik
salt
4-5 hvitløksfedd

Ha eggeplommene i en bolle og pisk med håndmikser. Tilsett sennep og pisk videre. Hell olje i en veldig tynn stråle og pisk godt. Jeg helte litt olje om gangen og pisket godt mellom hver gang. Etter at du har pisket i ca halvparten av oljen, kan du helle den i litt større mengder. Massen skal nå være tykk og se ut som majones. Smak til med sitronsaft, eddik og litt salt. Virker den for tykk, kan du piske i litt vann. Press 4-5 hvitløksfedd i majonesen og vips har du en deilig aioli! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...