fredag 2. september 2011

Chocolate Chip Cookies #2


Nå er det fredag igjen! Endelig helg!!! Helgens bakst blir kjeks med sjokoladeknapper. Disse kjeksene er søte og gode. Sammen med en kopp te er de perfekte til kveldskos. De er sprøe og kanskje litt tørre i motsetning til disse som er myke og seige. Prøv du også og si hva du synes. :) Oppskriften er fra Joy of  Baking og er til ca 30-40 kjekser:

226 gr romtemperert usaltet smør
150 gr sukker
160 gr light brown muscovadosukker
2 store egg
1 1/2 ts vaniljeekstrakt
295 gr hvetemel
1 ts natron
1/2 ts salt
270 gr sjokoladelinser/knapper
100 gr  hakkede valnøtter

Pisk smøret til det har fått kremete konsistens. Tilsett sukker og pisk til du har en luftig masse, ca 2 minutter. Pisk i egg, ett av gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Ha i vaniljeekstrakt og fortsett å piske til alt er godt blandet.
Sikt sammen hvetemel, natron og salt og tilsett i røren. Rør til du nesten har en jevn deig. Ha i sjokolade og nøtter og rør forsiktig videre til de er jevnt fordelt i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig. Du kan la deigen stå i kjøleskapet 30 minutter -2 timer hvis du synes at deigen virker for løs.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Denne deigen kan ikke skjæres i skiver eller formes med hendene. Bruk 2 spiseskjeer eller isskje til å lage kuler av deigen og legg de på bakepapirkledte stekebrett med god avstand fra hverandre.
Kjeksene stekes midt i ovnen i 10-14 minutter. Kjeksene er ferdige når de er gyllenbrune rundt kantene.
La kjeksene hvile litt på stekeplaten før du flytter de over på rist. De er ganske myke når de kommer ut av ovnen og kan lett gå i stykker.
Og da er det bare å lage te, sette seg i sofaen foran tv'en og kooooose seg :)))
God helg!

* Deigen kan fryses. Lag kuler av deigen, legg de på bakepapir og sett i fryseren i noen timer. Legg kulene over i en fryseboks eller frysepose, og når kjeksbehovet melder seg legger du de frosne kulene på et bakepapirkledt stekebrett og steker som beskrevet over. Legg på noen minutter da det tar litt tid å tine kulene.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...