mandag 26. september 2011

Fårikål


Fårikålens dag er den siste torsdagen i september hvert år. I år er fårikålens dag 29. september. Retten er superenkel, men du må smøre deg med tålmodighet. Det tar litt over 3 timer å lage fårikål, og den kan med fordel lages dagen i forveien. Den blir bare bedre av å stå og trekke litt ekstra. Kjøp gjerne godt lammekjøtt, gjerne fra bogen. Ikke kjøp det billigste med masse bein og lite kjøtt for da blir det kålgryte med bein i. :) Her er oppskriften:

2 kg lammekjøtt
ca 1,5 kg hodekål
noen ss hel pepper
salt
hvetemel
1,5-2 dl vann

Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Start og avslutt med kjøttet. Strø salt, pepper og litt hvetemel mellom lagene. Jeg pleier ikke å spare på pepperkornene og bruker ca en liten håndfull av gangen. Hell på vann. Ikke hell så mye, ellers vil det bare renne over når det koker. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme under lokk i 3 timer.
Server fårikålen med kokte poteter og flatbrød. :)

4 kommentarer:

  1. Får-i-kål er fantastisk høstmat. Jeg er ikke så glad i lukten som sitter igjen på kjøkkenet hele resten av kvelden, men du verden så godt som det smaker. :-)

    SvarSlett
  2. Helt enig med deg. :) Smaken er så mye bedre enn lukten! :)

    SvarSlett
  3. Så utrolig bra blogg du har! klar favoritt hos meg iallefall, dette blir mye hyggelig lesning fremover :)

    SvarSlett
  4. Til anonym: Tusen takk for en koselig kommentar!!!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...