søndag 11. september 2011

Helkornbrød med rug og havrekli


Dette er et veldig godt, saftig og mettende brød som inneholder mye grovt mel, helkorn og havrekli. Brødet passer godt som frokost- og matpakkebrød.

Oppskriften er til 2 brød (1,5 l ):

3 dl sammalt rug grov
100 g helkorn hvete
4 dl vann
50 g gjær
2,5 dl vann
3 dl rugmel
2 ss rapsolje
1,5 ts salt
0,5 dl havrekli
7-8 dl hvetemel

Legg den sammalte rugen og hvetekornene i bløt i 4 dl vann natten over.
Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett rugen og kornene som har stått i bløt. Tilsett resten av ingrediensene, men hold igjen noe av melet. Elt godt, ca 10 minutter. Deigen skal ikke være for fast. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30 minutter.
Legg deigen på et melet bakeunderlag og form til to brød som du legger i smurte brødformer. La brødene etterheve i 30 minutter.
Stek brødene på nederste rille ved 200 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
God søndag! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...