onsdag 7. september 2011

Hvitløksaubergine


I Russland har vi som tradisjon å servere mange småretter til forrett når vi har selskap. Det kan være alt fra nyttårsfeiring med mor og far til store selskap som for eks. bryllup. Det er veldig koselig å sitte ved bordet og plukke forskjellig mat og prate. Middager i Russland varer gjerne i mange timer. Denne småretten er en klassiker i min familie og er for deg som elsker hvitløk. Til en liten rett trenger du:

1 stor aubergine
olje til steking
salt og pepper
majones
1-2 hvitløk

Skrell auberginen og skjær i ca 5 mm tykke skiver. Ha olje i en stekepanne og stek skivene på middels varme til de er brune og myke. La aubergineskivene renne av seg litt på bakepapir og legg dem deretter over på et fat mens de ennå er varme. Smør ca 1/2 ts majones på hver skive og press over 1/2-1 hvitløksfedd. Mengde hvitløk avhenger av hvor store hvitløksfedd du har og hvor sterk smak du ønsker. Prøv deg frem. Det er viktig at du smører majones på varme skiver slik at den smelter og trekker inn i auberginen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...